17.09.2019, Otrdiena
lv
Aktualitātes Pārgaujas novadā
  • Lauksaimnieciskai izmantošanai nomājamās zemes Pārgaujas novadā
    Aicinām pieteikties uz zemes vienībām vai tās daļas nomas tiesībām lauksaimnieciskai izmantošanai ...
  • Uzņēmējiem pieejama preču zīme – “Radīts Pārgaujas novadā”
    Jau 2017. gada nogalē tika izstrādāts dizains preču zīmei “Radīts Pārgaujas novadā”, kura nu tiek piedāvāta Pārgaujas novada uzņēmējiem ...
Pārgaujas novada karte
Apmeklējumi šodien:
219, pašlaik vēro: 23.

Kādas ir Jūsu domas par gaidāmo administratīvi teritoriālo reformu?
Uzskatu, ka gaidāmā reforma nav tendēta uz reģionu attīstību un nav vajadzīga
Reforma ir vajadzīga
Nav viedokļa
» Sākumlapa



Izdots Gardēžu ceļvedis!
Gardēžu ceļvedis – pašiem un ciemiņiem!

Jau pēc dažiem mēnešiem Rīgas-Gaujas reģions kļūs par Eiropas Gastronomijas reģionu, un jaunais izdevums tad vēl jo vairāk noderēs. Arī Pārgaujas novada pašvaldība sadarbībā ar Gaujas Nacionālā parka tūrisma klasteri "Enter Gauja" būs daļa no jaunizveidotā Eiropas Gastronomijas reģiona. Jau šajā izdevumā kā gastronomiskā tūrisma galamērķi iekļauti gan Straupes lauku labumu tirdziņš, gan Ungurmuiža.

Gardēžu ceļvedi (Food Lover’s Guide to the Riga-Gauja Region) sagatavojuši Rīgas-Gaujas reģiona tūrisma speciālisti ar LIAA Tūrisma departamenta atbalstu.

Šāda izdevuma iepriekš nav bijis, tāpat kā nebijis ir fakts, ka 2017. gadā Rīga kopā ar “Enter Gauja” pirmo reizi kļūs par Eiropas Gastronomijas reģionu, veicinot lielāku uzmanību gastronomijas un citu tūristu vidū.

Ceļvedī sniegts ieskats mūsdienu latviešu nacionālajā virtuvē, kur vairāk nekā jebkad likts akcents uz pārtikas produktu sezonalitāti un svaigumu. Četri gadalaiki – četri ēdienkartes “scenāriji”, kuros ietverti mūsu platuma grādos sastopamie gardumi. Piemēram, rabarberi un bērzu sula – pavasarī, bet cidonijas un baravikas – rudenī u. c.

Ceļvedis iepazīstina ar vairāk nekā 30 vietām, kur var baudīt un mieloties (pilis, muižas, restorāni), iepazīt, uzzināt un nogaršot (muzeji un degustāciju vietas), atpūsties un reizē garšīgi iepirkties (izklaides parki).

Ar nosaukumu “Restorāni Rīgā, Siguldā, Valmierā un Cēsīs” sniegta informācija par izcilām sabiedriskās ēdināšanas iestādēm, kas iesaistījušās gana drosmīgajā iecerē kļūt par Eiropas Gastronomijas reģionu.

Tūristiem noderīga būs arī nelielā karte, kas vieš skaidrību par Rīgas-Gaujas reģionu un par to, kur pieminētās vietas atrodas.
Jauki, ka mums ir ēšanas kultūrai un tradīcijām veltīti sarīkojumi, kas, atkārtodamies gadu no gada, gūst arvien lielāku popularitāti. Ceļvedī sniegta informācija par Rīgas Restorānu nedēļām, izstādi “Riga Food” u. c.

Par nākamā gada Eiropas Gastronomijas reģiona – Rīgas-Gaujas reģiona vēstnesi izraudzīts Valmiermuižas pārstāvniecības Rīgā šefpavārs Dzintars Kristovskis. Būdams dabas produktu gardēdis un prasmīgs to izmantotājs maltīšu gatavošanā, šefpavārs atzīst: “Tas, ko cenšamies veidot, nav jauns modes virziens, bet gan atgriešanās pie saknēm. Caur šim reģionam raksturīgo, caur garšu, kas nāk no šīs zemes.”

Gardēžu ceļvedis izdots latviešu un angļu valodā, 5 tūkstoš eksemplāru lielā tirāžā katrā no tām.

Ceļvedi elektroniskā veidā sk.
goo.gl/nG31WS (latviski) un goo.gl/726bPH (angliski)


Informācija:
LIAA Tūrisma departaments

Papildināta informācija:
Baiba Zvejniece
Attīstības plānošanas nodaļas vadītāja


© 2013 Pārgaujas novada pašvaldība.
Izstrādāts: 101.lv